DNA

 

Ørnberg Vin blev grundlagt i 2007 af Niels Esbjerg og Anders Ørnberg.
Begge har en agronomuddannelse fra Landbohøjskolen bag sig, og begge er vokset op på gårde med højt specialiserede
fødevareproduktioner.
De to barndomsvenners drivkraft er at producere unikke fødevarer, og Ørnberg Vin har lige fra begyndelsen været drevet økologisk.

Anders’ interesse for vin startede, da han som 20-årig arbejdede på en vingård i Tyskland. I 1998 plantede han den første lille vingård med sin lillebror Rasmus på storebror Christians jord.
I 2007 blev de første 3000 stokke til den store vingård plantet sammen med Niels på hans fædrene gård
. Siden da er de to vingårde blevet udvidet ad flere omgange, så der i dag er rundt regnet 20.000 vinstokke fordelt på cirka 6 hektar.  

I 2024 har Anders overtaget Ørnberg Vin. Sammen med hustruen Helle, de erfarne medarbejdere – Vibeke, Holger, Flemming, Ib og Ugnius – og et loyalt hold af engagerede frivillige, vil Anders drive Ørnberg Vin videre.
Anders’ bedstefar og far drev landbrug på Odden efter biodynamiske principper. Planen er at vende tilbage til de biodynamiske rødder, for derved at lægge endnu flere lag på kvaliteten og oplevelsen ved Ørnbergs Vine.

Det betyder endnu mere fokus på diversiteten i vingården, både biologisk og produktionsmæssigt. For at skabe optimale vine på den unikke lokalitet, er det afgørende at give naturen så rig og alligevel kontrolleret mulighed for at trives og blive så mangfoldig som muligt. Meningen er, at de handlinger, der gøres i mark og kælder, skal tilføre endnu mere liv, variation og glæde for mennesker, dyr og planter.

Skål og på gensyn i vinmarken!